„Zar se nismo shvatili?“ na Santoriniju…

Početkom oktobra, sa ekipom bliskih saradnika, Zdravko Čolić je otputovao na jedno od najljepših grčkih ostrva Santorini, gde je kao najavu svog novog spektakla u Kombank Areni zakazanog za 12.decembar, snimio spot sa aktuelnog albuma „Vatra i barut“, čija se premijera očekuje do kraja oktobra.

Photo: Aleksandar Kerekeš Keky

Photo: Aleksandar Kerekeš Keky

Jednu od najljepših balada sa albuma „Zar se nismo shvatili“, čiju muziku i tekst potpisuje Maya Sar, a aranžman Nikša Bratoš, i ovog puta vizuelno će uobličiti reditelj i direktor fotografije Aleksandar Kerekes Keky, koji je Santorini odabrao zbog bijele boje koja asocira na čistoću, jednostavnost i spokoj i nasuprot tome, opasnog vulkana na kojem leži, a koji priziva na strast i uzburkanu emociju kakva je i sama pjesma.

Zdravko Čolić otkriva da je na liticama fascinantnog vulkanskog ostrva smještena jednostavna i romantična životna priča mlade žene, koja u svom životu, kroz cijeli spot, osjeti prisustvo i tragove svoje bivše ljubavi iako ga, lutajući kroz arhitekturu koja ostavlja bez daha, ni u jednom trenutku ne pronalazi.

Uloga je dodijeljena prelijepoj manekenki Jeleni Knežić, koja je u sjajnoj kreaciji Bojane Ugrešić, plijenila pažnju mnogobrojnih turista koji nisu krili svoje oduševljenje koristeći svaki set da se fotografišu, što je reditelju Kekiju stvaralo najveće probleme.

Prijatelj spota, voćnjak Atos Fructum, bio je zadužen za momente opuštanja Zdravka i saradnika, pa se vino „Šapat“ , pri zalasku sunca, ispijalo uz najbolje riblje specijalitete u kojima je ova osmočlana ekipa uživala četiri dana.

Fotografije sa snimanja spota uradio je Aleksandar Kerekeš Keky.

%d bloggers like this: