„…Uvijek mi je lijepo vratiti se u Tuzlu…“

Kako je ekskluzivno potvrđeno za Tuzlanski.ba “Beral Music” nakon skoro četiri godine u Tuzli organizuje koncert Zdravka Čolića u dvorani SKPC “Mejdan”.
Koncert Zdravka Čolića bit će organizovan 3. novembra kada će tuzlanskoj publici biti predstavljene pjesme sa novog albuma “Ono malo sreće” ali će mnogobrojni fanovi imati priliku uživati i u drugim mnogobrojnim hitovima popularnog Čole. Povodom koncerta Zdravko Čolić je za Tuzlanski.ba dao kratki intervju u kojem je između ostalog kazao kako ga raduje ponovni susret sa publikom u Tuzli.
– Rijetki su muzičari koji traju toliko dugo godina puneći dvorane širom regiona, u čemu je tajna?
Zdravko Čolić: Publika se vezuje za vokal, samu pojavu, ličnost. Moja publika je prepoznala moju iskrenost kao i samu emociju koju razmjenjujemo na nastupima. Bez nekog koketiranja i namjere, sama energija djeluje pozitivno na ljude. Ja volim svoju publiku i od toga ne bježim, to mi sigurno nije otežalo profesionalni put. Svaki umjetnik ima energiju koju daje publici, možda se ja tu više dajem…
– Mnogi kažu da je Zdravko Čolić “zaustavio godine” obzirom na vaš izgled i energiju koju sa sobom nosite na sceni dok nastupate. Kako se pripremate za nastup, koliko pažnje posvjećujete zdravlju i kondiciji?
Zdravko Čolić: Svi smo mi ljudi, niko ne treba da bude rob svoje profesije ali bez obzira na posao kojim se bavite, morate voditi računa o svom zdravlju. S vremena na vrijeme stvarno vodim računa, ali postoje i periodi opuštanja. Trebalo bi da imamo oduška i umjerenosti u svemu. Pred koncert se volim osamiti i posvjetiti sebi ili ako vremenski uslovi to dozvoljavaju šeteti u prirodi.
– U Tuzli ste uvijek imali sjajne koncerte na kojim je publika zajedno s vama pjevala sve pjesme od početka do kraja koncerta, kakve vas uspomene vežu za Tuzlu i šta možemo očekivati od koncerta u Mejdanu 3. novembra?
Zdravko Čolić: Uvijek mi je lijepo vratiti se u Tuzlu, sresti se sa divnom publikom i dragim prijateljima. Pjesmama ćemo, volim često kazati, proći kroz vrijeme ali ćemo na ovom koncertu zapjevati i pjesme sa najnovijeg albuma „Ono malo sreće“. Bitno je da svi budemo dobro raspoloženi i da zajednički napravimo veće koje ćemo pamtiti.
– Za kraj nam kažite jeste li i koliko zahtjevni prema kompozitorima sa kojima imate saradnju i koji su vaši kriteriji koji vas opredjeljuju za snimanje određene pjesme?
Zdravko Čolić: Ne bih ja rekao da je to pitanje kriterija, presudan je lični osjećaj. Odnos sa mojim saradnicima nije na toj relaciji zahtjevnosti, nego prepoznavanja, dugogodišnja saradnja se često pretapa u prijateljstvo, oni prepoznaju šta bih ja želio i u kom smjeru, a ja se sa producentom konsultujem o konačnom izboru. U posljednje vrijeme početna faza odabira novih pjesama i studijski rad nekako su draži nego što je to bilo ranije, a iz razloga što je to zapravo najkreativniji dio posla kojim se toliko dugo bavim. Naravno da je najljepši dio posla onaj koncertni, kada si odmoran i dobro raspoložen, kazao je Zdravko Čolić na kraju razgovora za naš portal.
%d bloggers like this: